Wat is het effect van stoelmassage?

Stoelmassage zorgt ervoor dat de spierspanning afneemt, wat zorgt voor een ontspannend effect. 

Circulatie van bloed en lymfe wordt geactiveerd, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Veel water drinken na een massage is daarom ook de “mantra” van iedere stoelmasseur.

De betere doorbloeding bevordert de opname van voedingsstoffen en zuurstof.

Spieren en gewrichten worden soepeler en steviger. Pijn klachten zoals hoofdpijn en werk gerelateerde klachten (Zoals RSI1 en CTS2) nemen af. Als de klachten te heftig zijn, zal de stoelmasseur advies geven over behandelmogelijkheden en werkplekonderzoek.

De massage bevordert de aanmaak van de “gelukshormonen” zoals; dopamine, endorfine en oxytocine.Uit recent onderzoek is ook gebleken dat de suikerbehoefte af neemt na een massage.

Tijdens stoelmassage neemt de drukte in het hoofd af en ontstaat er rust. Na de massage nemen alertheid en concentratie vermogen toe.

Stoelmassage zorgt ervoor dat mensen zich meer bewustzijn van hun lichaam. Zo leert men beter te “luisteren”  naar de signalen van het lichaam en tijdig maatregelen te nemen, betere werkhouding, meer bewegen, regelmatig rekken en strekken in korte pauzes.

Regelmatig genieten van stoelmassages zorgt voor een afname van het ziekteverzuim en een toename van het werkplezier.

Lees verder over stoelmassage bij evenementen →

Neem contact op voor meer informatie of een afspraak →

 

1. Repetitive strain injury
Repetitive strain injury (RSI) is een verzamelnaam voor allerlei klachten die te maken hebben met het gedurende lange tijd herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde, soms kleine en op zich niet inspannend lijkende bewegingen. – bron: Wikipedia

2. Carpaletunnelsyndroom (CTS)
Carpaletunnelsyndroom (CTS) is een aandoening in de pols waarbij de middelste zenuw (nervus medianus) bekneld is. – bron: Wikipedia

 

Stoelmassage bij Bedrijven en op Locatie